xikmf-logo-white.png.pagespeed.ic.s0uoj0h77d

De IKMF of International Krav Maga Federation ook wel the Family genoemd is in 1996 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gezeteld in Israël. De voorzitter is Avi Moyal. Hij heeft Bo van Velzen in 2011 aangesteld als Country Director van IKMF Nederland. IKMF is als enige erkend door het Israelische ministerie van Defensiewww.kravmaga-ikmf.com

Het inschrijfformulier voor de IKMF kunt u hier invullen.De lidmaatschapkosten bedragen 25 euro per jaar.

De IKMF zorgt onder meer voor:

  • Nieuwe technieken en lesmethoden: zoals Kids Krav Maga en het integreren van kettlebelltraining. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs: alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen: de examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een IKMF-sportschool!

of

internationale IKMF school

Historie Realistische zelfverdediging en ontstaan IKMF (internationale Krav Maga Federatie)

632206_227923850680467_227911164015069_35440_2429_b