Krav Maga (uitspraak kraf magá; Hebreeuws voor contactgevecht) is een zelfverdedigingsmethode die ontstaan is in Israël. De grondlegger van deze methode is Imi Lichtenfeld (Imrich Sde-Or), kortweg Imi genoemd. Met Krav Maga kan iedereen, man, vrouw, jong en oud, zich verdedigen in de meest uiteenlopende situaties.

De technieken zijn gebaseerd op instinctieve reacties en daardoor eenvoudig aan te leren. Er is dus geen jarenlange training vereist om allerlei ingewikkelde technieken aan te leren; binnen korte tijd kan de beoefenaar van Krav Maga zich met uiterst effectieve technieken redden uit diverse situaties. Want in Krav Maga wordt getraind op realistische scenario´s, te beginnen met het vermijden van een conflict, vervolgens ´zachte´ oplossingen om uit een (mogelijke) conflictsituatie te komen en ten slotte, als het echt niet anders kan, ‘harde’ oplossingen, wanneer het gaat om overwinnen en, in het uiterste geval, om overleven.

kravbabe46584177365140094_kjw0eemb_bbabe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krav Maga is geen sport en kent daarom geen regels. Het is een methode die is gebaseerd op de realiteit. Mede daarom wint Krav Maga snel aan populariteit. Want het is uitdrukkelijk voor iedereen bedoeld, geheel in de geest van Imi. Dus ook als je een tijd geen sport hebt gedaan, als je ouder dan 40 bent en graag iets aan zelfverdediging wilt doen of als je vrouw bent en je wilt weten wat je moet doen als je een keer wordt lastiggevallen. Krav Maga is laagdrempelig, een uitstekende manier om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd je leren te verdedigen. Je weet nooit of je het nodig hebt. Maar als dat onverhoopt een keer het geval is, ben je voorbereid en kom je er hopelijk zonder kleerscheuren vanaf.

ammonammon2facebookprofiel3

 

 

 

 

 

 

Wat leer je zoal?

 

 • Vermijden, voorkomen, ontsnappen en ontwijken
 • Worpen en valbreken in alle richtingen en vanuit alle hoeken.
 • Aanvallen en tegenaanvallen op allerlei doelwitten, op allerlei afstanden en met diverse ritmes, uitgevoerd vanuit alle posities en houdingen.
 • Gebruik van alle mogelijke voorwerpen om jezelf te verdedigen.
 • Verdedigen tegen alle ongewapende aanvallen: stoten, slagen, trappen en schoppen.
 • Bevrijdingen uit alle mogelijke grepen en verwurgingen.
 • Verdedigen tegen alle gewapende aanvallen en bedreigingen: messen, scherpe voorwerpen, stokken en andere botte voorwerpen, alsmede alle mogelijke vuurwapens.
 • Verdedigen tegen aanvallen vanuit alle mogelijke richtingen en posities, door één of meerdere aanvallers; op alle mogelijke plaatsen, in open en besloten ruimten; op alle typen ondergrond; met veel of juist weinig bewegingsruimte; stilstaand, in beweging, zittend, liggend op je rug, op je zij of op je buik, etc.
 • Fysieke en mentale beheersing.
 • Krav Maga bereidt de leerlingen voor om zich te redden onder alle omstandigheden en in alle gevechtssituaties.
 • Krav Maga bevat technieken, oefeningen en trainingsmethoden voor mannen, vrouwen, kinderen, justitie-, defensie-, gevangenis-en beveiligingspersoneel, alsmede voor antiterreur-eenheden, air marshals en allerlei commando- en speciale eenheden.

film-strip